1 | Hrášek si dáme vařit i s nálevem. Komu je nálev proti mysli, tak ho prostě scedí, nicméně bylo by lepší vaření i s ním. Pokud je hrášek měkký, tak ho rozmixujeme ponorným mixérem. Musí z toho být opravdu jemná hmota. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar, nejlépe zeleninový a ne z kostky. Necháme pět minut provařit a zahustíme směsí hladké mouky, kterou si rozmícháme ve vodě. Nesmí nám zůstat hrudky. Vaříme zhruba dvacet minut. |
2 | Na závěr přidáme ještě smetanu a hned sundáme. Na talíři ještě ozdobíme smetanou, kterou se snažíme tzv. ponatahovat, několika kuličkami hrášku a zelenou bylinkou podle vlastního výběru. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.