1 | Vepřové střívka důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky. Maso a vnitřnosti vložíme (kromě jater) do osolené vody. Přidáme několik kousků celého pepře a celou cibuli. Maso uvaříme téměř doměkka. Maso nasekáme najemno. |
2 | Housky namočíme ve vychladlém vývaru nebo ve vodě. Vymačkáme je a umeleme spolu se surovými játry, zbylou cibulí a česnekem. Promícháme s masem a ochutíme připraveným kořením a solí. Podle potřeby můžeme zředit vývarem. |
3 | Hmotou naplníme střívka, které na obou koncích zašpajdlujeme. Jitrnice vložíme do horkého vývaru nebo vody a vaříme při 90 ° C asi 15 – 20 minut. Ochladíme je ve studené vodě a necháme vychladnout. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.