Smetanu z kokosového mléka získáme tak, že plechovku necháme ležet minimálně přes noc v lednici. Po otevření zjistíme, že nahoře se nám usadila velmi tuhá kokosová smetana a dole kokosová voda. Vyndáme pouze smetanu (dejte pozor, abyste opravdu nenabrali i vodu, šlehačka by pak nešla vyšlehat).
1 | Nejdříve rozehřejeme troubu na 170°C a připravíme plech vyložený papírem na pečení. |
2 | Oddělíme žloutky od bílků a do misky se žloutky přidáme cukr. Žloutky s cukrem šleháme asi 7 minut, než vznikne hustá nadýchaná pěna. Poté k nim vmícháme mouku a kakao. |
3 | Vezmeme misku s bílky a ty na rychlé otáčky vyšleháme do pevného sněhu. Můžeme vyzkoušet tak, že když misku začneme obracet vzhůru nohama, sníh se ani nehne. |
4 | Když máme sníh takto hotový, opatrně a pečlivě ho vmícháme k druhé části těsta. Těsto pak rovnoměrně rozetřeme na papír a pečeme asi 7-15 minut (jestli je těsto hotové zkoušíme špejlí). |
5 | Upečenou roládu ještě za tepla a v papíru srolujeme a necháme vychladnout. |
6 | Kokosovou smetanu šleháme pár minut, než dostaneme jemnou šlehačku, kterou dosladíme dle libosti. |
7 | Až roláda dobře vychladne, můžeme rozmotat, potřít šlehačkou a při rolování pomalu sundávat pečící papír. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Erik
(neregistrovaný uživatel)30.11.2017 @ 22:27
Moc dobré, pro fanoušky sladkého doporučuji krém osladit radši více než méně 🙂
skolka
1.12.2017 @ 10:09
Vypadá to moc hezky. Je to jednoduché a rychlé. Určitě vyzkouším.
Daska
(neregistrovaný uživatel)1.12.2017 @ 22:21
Pekla jsem pro navstevu a vsem moc chutnala ☺ Doporucuji ?
Janka10
2.12.2017 @ 8:28
Vypadá velmi dobře! 🙂
Adriana
4.12.2017 @ 15:24
výborná a lehká 🙂