1 | Očištěného, vykuchaného a osušeného bažanta prošpikujeme uzenou slaninou pokrájenou na nudličky (zejména prsa a stehna) a osolíme. |
2 | Na rozehřátém tuku osmahneme uzenou slaninu nakrájenou na malé kostičky a cibuli nakrájenou nadrobno, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru. |
3 | Vložíme připraveného bažanta a za občasného polévání vlastní šťávou pod pokrývkou udusíme do měkka |
4 | Před dokončením vložíme bažanta do horké trouby a upečeme |
5 | Upečeného bažanta vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a dobře povaříme. Šťávu necedíme. Před podáváním ji zjemníme máslem. |
6 | Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo bramborová kaši, dušenou červenou zelí nebo brusinkový kompot. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.