1 | Do mísy dáme 300 g jahod a posypeme je 100 g cukru. Ostatní jahody prolisujeme a smícháme se zbytkem cukru. Víno provaříme a necháme vychladit. |
2 | Do studeného vína přidáme jahodové pyré a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme jahody, které jsme na začátku odložili do misky. |
3 | Příprava přílohy – spařené a oloupané mandle rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu nakrájíme na nudličky a druhou polovinu umeleme a bez tuku osmahneme. Kůru z poloviny citronu smícháme s mandlemi, citron, skořicí a cukrem. |
4 | Bílky vyšleháme na tuhý sníh, smícháme s připravenou mandlovou směsí a následně masu natřeme na oplatky a pečeme v troubě na 180 C 15 minut. Po vyjmutí z trouby ještě teplé nakrájíme na proužky, které tvarujeme do obloučků. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.