1 | Srnčí nebo jelení maso omyjeme, odblaníme, pokrájíme na řízky, které naklepeme, a ukládáme do mísy vrstvý s pokrájenou cibulí, pepřem a solí. Navrch dáme cibuli, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou. Zatížíme a necháme několik (1-2 dní) v chladu uležet. |
2 | Pak řízky vyjmeme, cibuli odstraníme. Maso dáme na mast s čerstvou cibulí, z obou stran opečeme, podlijeme horkou vodou a udusíme do měkka. |
3 | Měkké řízky vyjmeme, do šťávy přidáme lžičku mouky, trochu osmahneme, zalijeme vodou, povaříme, přecedíme a nalijeme do zvláštní misky. |
4 | Podáváme s dušenou rýží nebo bramborami a se salátem z čerstvé zeleniny. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.