Tuto žemlovku dělala moje babička, která byla velmi dobrá kuchařka. Je vemli rychle hotová a chutná každému.
1 | Nejprve si nakrájíme všechny rohlíky na cca 0,5 cm silné plátky. Máslem vymažeme pečící nádobu. V hlubší misce rozšleháme vajíčka s mlékem, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí. A nakonec, aby nám jablka neztmavla, je na hrubém struhadle nastrouháme. |
2 | Do vymazaného pekáče naskládáme plátky rohlíků, které jsme namočili do směsi mléka s vejci a cukrem. Další vrstva budou nastrouhaná jablka, která posypeme rozinkami, ořechy a čokoládou. Opět vrstvíme rohlíky a vrstvy střídáme až do úplného naplnění pekáče. Poslední vrstva musí bý z rohlíků. |
3 | Takto připravenou žemlovku zapečeme do zlatova v předem vyhřáté troubě na 160°C asi 15 až 20 minut. Po vytažení bude krásně křupavá a lze navrchu pokapat rozpuštěným máslem, |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.