Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Babiččina žemlovka

Babiččina žemlovka
  • author Tvůj kuchtík: Janina
  • Čas přípravy: 30min
  • Doba vaření: 30min
  • Porce: 4
  • Kuchyně: Česká
  • Kategorie: Dezerty a sladké
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 6.12.2017
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Žemlovka. Chutný recept na žemlovku s jablky. Bude chutnat jako od babičky. Ochutnejte domácí žemlovku podle našeho online receptu.

Suroviny

  • 4 větší jablka
  • 6 rohlíků ( můžou být i starší)
  • 2 vace
  • 500 mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g cukru krupice
  • 1 skořicový cukr
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských pokrájených ořechů
  • 50 g hořké na hrubo pokrájené čokolády
  • 1 lžíce másla na vymazání pekáče
  • Poznámka autora

    Tuto žemlovku dělala moje babička, která byla velmi dobrá kuchařka. Je vemli rychle hotová a chutná každému.

     

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Nejprve si nakrájíme všechny rohlíky na cca 0,5 cm silné plátky. Máslem vymažeme pečící nádobu. V hlubší misce rozšleháme vajíčka s mlékem, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí. A nakonec, aby nám jablka neztmavla, je na hrubém struhadle nastrouháme.

2

Do vymazaného pekáče naskládáme plátky rohlíků, které jsme namočili do směsi mléka s vejci a cukrem. Další vrstva budou nastrouhaná jablka, která posypeme rozinkami, ořechy a čokoládou. Opět vrstvíme rohlíky a vrstvy střídáme až do úplného naplnění pekáče. Poslední vrstva musí bý z rohlíků.

3

Takto připravenou žemlovku zapečeme do zlatova v předem vyhřáté troubě na 160°C asi 15 až 20 minut. Po vytažení bude krásně křupavá a lze navrchu pokapat rozpuštěným máslem,


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: české
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

Přidat komentář

K receptu: Babiččina žemlovka

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Domácí Brumíci
  • Banánový chléb - zdravá a chutná svačina
    Banánový chléb – zdravá a chutná svačina
  • Koláč z čerstvých fiků
  • Letní ovocná ”gebuzina”
  • Čokoládová yuzu bábovka
  • Mrkvový koláč se sušenými švestkami

Další podobné

  • Hrnečkový perník od našich babiček
  • Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Nejvíce se líbí

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    5

  • Ruský boršč

    4

  • Hrnečkový perník od našich babiček

    4

  • Velikonoční mazanec jako od babičky

    3

  • Cibulový koláč
    Cibulový koláč z trouby

    2

  • Koláč z čerstvých fiků

    2

Nejvícekrát v oblíbených

  • Avokádový dip

    1

  • Karbanátky z trouby

    1

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    1

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu