1 | Do jedné misky si dáme vejce s cukrem a šleháme několik minut do nadýchané pěny. V druhé smícháme mouky, kakao a prášek do pečiva. |
2 | Do pěny z vajec pomalu po částech přimícháme obsah druhé misky. Toto těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180°C cca 20-35 minut. Jestli je těsto hotové zkoušíme nejdříve po 20 minutách špejlí a připadně dopékáme. |
3 | Hotové těsto necháme vychladnout a poté prokrojíme na 2 nebo 3 patra. Každé patro potřeme bílou čokoládou, kterou si rozpustíme ve vodní lízni a necháme ztuhnout. |
4 | Krém vytvoříme tak, že v hrnci zahřejeme smetanu s nalámanou čokoládou a zahříváme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Necháme vychladnout při pokojové teplotě a poté ještě vložíme na pár hodin do lednice. |
5 | Po vyndání krému z lednice ho důkladně vyšleháme. Vyšlehaným krémem už jen potřeme celý dort a dozdobíme. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Daska
(neregistrovaný uživatel)23.12.2017 @ 16:29
Vypada lahodne☺
Lenka
(neregistrovaný uživatel)27.12.2017 @ 20:22
Nejen dobře vypadá, je i moc dobrý.