1 | Na tento recept potřebujeme kynuté těsto. Kvásek si uděláme tak, že si dáme půl litru mléka, do kterého rozdrobíme droždí a čekáme, až tzv. vyplave na povrch. Je dobré dát ho na teplé místo, ale ne přímo ke zdroji. |
2 | Zatím si do misky dáme hrubou mouku, cukr, sůl, kypřící prášek, vejce, mléko, citrónovou kúru, rozpuštěné a vlažné máslo a nakonec vykynutý kvásek. Vše důkladně propracujeme a dáme kynout na teplé místo a přikryjeme útěrkou. |
3 | Během kynutí občas propracujeme. Z vykynutého těsta krájíme širší pásky, které potřeme nutelou nebo čokoládou na vaření a zatočíme do tvaru rohlíků. Takto připravené vkládáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. |
4 | Hotové necháme vychladnout a můžeme ozdobit čokoládovou polevou a posypat cukrem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.