1 | V slupce uvařené brambory oloupeme, protlačíme nebo umeleme, dáme na desku a s moukou, kypřícím práškem, vejcem a se solí zamícháme. |
2 | Když je těsto velmi tuhé, přidáme trochu mléka nebo vody. Namísto kypřícího prášku můžeme přidat trochu vykynutého droždí. |
3 | Potom těsto rozválíme na tloušťku asi 1 cm, vykrajujeme z něj kolečka, obalíme je v mouce, ve vejci a ve strouhance a na tuku osmahneme do červena. |
4 | Když chceme, aby kroketky byly jemnější, přidáme do těsta 20 – 30g másla a 2 žloutky. Bílky použijeme na obalování. Podáváme k zelenině nebo k masu v omáčce. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.