1 | Z mouky, másla, cukru a malého množství vody (použít studenou nebo vlažnou) vypracujeme těsto. Těsto odložíme na hodinku do chladu. |
2 | Dokud se těsto chladí, připravíme si nádivku. Dáme si vařit cukr se 150ml vody. Necháme prudce vařit (asi 5min.), dokud nám cukr nezačne karamelizovat. Pak odstavíme z ohně. |
3 | Přimícháme mandle, máslo a mléko. Opět dáme na sporák a na mírnějším ohni necháme 15-20 minut. Pak odstavíme a přidáme med. Necháme vychladnout. Připravíme si formu na pečení, kterou vymažeme a vysypeme moukou. |
4 | Vychladlé těsto rozválíme a 2/3 vyložíme dno dortové formy. Vidličkou těsto propícháme a nalijeme nádivku. Vrch přikryjeme zbylým těstem. Snažíme se okraje dobře pomačkat aby nám nádivka během pečení nevytekla. Uděláme si malý otvor uprostřed, aby bylo těsto vláčné. |
5 | Pečeme asi 40 minut při 200 ° C. Po upečení necháme dort vychladnout. Na závěr ho můžeme posypat práškovým cukrem, ozdobit šlehačkou a podávat. Dobrou chuť. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.