1 | Nejprve jako vždycky smícháme korpus. Do misky si dáme hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce, mléko, sůl, rozpuštěné vlažné máslo a vše důkladně propracujeme. Hotové těsto vlijeme do kulaté formy vystlané pečícím papírem. Vkládáme do středně vyhřáté trouby. Upečený korpus si zatím necháme vychladnout. |
2 | Na polevu si dáme do hrnce cukr, který zalijeme trochou vody a přidáme ještě citrónovou šťávu. Provaříme malou chvilku a dáme také stranou vychladnout. Zchladlý korpus podélně rozkrojíme na dva pláty s tím, že vrchní plát bude do tři čtvrtě rozkrojený – prostě bude masivní a ten spodní bude malý. |
3 | Na ten spodní namažeme marmeládu z třešní a přiklopíme vrchním masivním plátem. Na závěr vršek polijeme polevou, ozdobíme třešněmi a pokud možno jedlou květinou a dáme hned zchladit do lednice. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.