1 | Droždí smícháme s lžící cukru a mouky a v třetine mléka necháme vzejít kvásek. Ze zbývající prosáté mouky, krupice a vanilkového cukru, mléka, rozpuštěného másla, kvásku, vajec, citronové kůry a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Formu vymažeme rozpuštěným máslem. |
2 | Z těsta vyválíme na pomoučeném vále válečky o průměru přibližně 3 cm a nakrájíme je na buchtičky. Ty ukládáme vedle sebe do formy. Buchtičky potřeme rozpuštěným máslem, necháme ještě 20 minut kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 ° C. Buchtičky pečeme asi 30 minut dozlatova. |
3 | K žloutkám přisypeme cukr a postavíme nad vodní lázeň. Šleháme asi 2 minuty a pak po částech přiléváme mléčnou směs a rum. Šleháme do zhoustnutí. Nakonec promícháme smetanu. Buchtičky pocukrujeme, rozdělíme na talíře, přelijeme krémem a podáváme. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.