Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • FOOD FESTIVAL
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Éclairs neboli banánky

Éclairs neboli banánky
  • author Tvůj kuchtík: jenetka
  • Čas přípravy: 30min
  • Doba vaření: 1h 15min
  • Porce: 8
  • Kuchyně: Francouzská
  • Kategorie: Dezerty a sladké
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 9.12.2017
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Recept na Éclairs neboli banánky si zvládnete připravit doma. Éclairs neboli banánky je recept, který si zamilujete. Pokud nevyzkoušíte, tak neuvěříte.

Suroviny

  • 1 litr mléka
  • celé máslo
  • 500 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • sůl podle chuti
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 žloutky
  • čokoládová poleva nebo topink na ozdobu
  •  

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Na tuto sladkost budeme potřebovat odpalované těsto. Dáme si na kamna vařit mléko a do něj hodíme kostku másla. Čekáme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Když je máslo rozpuštěné, vezmeme si hladkou mouku, kterou pozvolna vsypáváme a mícháme směs tak dlouho, dokud se nezačne těsto odlepovat od stěn.

2

Hotové si necháme vychladnout a pak do něj přimícháme vejce a trochu soli. Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a snažíme se stříkat na plech s pečícím papírem tvary banánků, pokud možno docela vyšší, to aby se daly pak rozříznout. Dáme péct do středně vyhřáté trouby zhruba na dvacet minut, záleží však, jak která peče. Hotové banánky si zatím odložíme a umícháme si krém.

3

Na ten si musíme uvařit klasický vanilkový pudink, avšak místo normálního cukru použijeme vanilkový. Jakmile začne pudink bublat, tak přimícháme žloutky a ještě necháme provařit. Hotový krém si dáme vychladnout a pak dáme sáčku s ozdobnou trubičkou. Banánky si podélně rozřízneme na poloviny a tu jednou naplníme krémem a na ni přitiskneme druhou. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou nebo topinkem a posypeme ještě cukrem.


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: éclairs, Francie, sladké
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

Přidat komentář

K receptu: Éclairs neboli banánky

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Domácí Brumíci
  • Banánový chléb - zdravá a chutná svačina
    Banánový chléb – zdravá a chutná svačina
  • Koláč z čerstvých fiků
  • Letní ovocná ”gebuzina”
  • Čokoládová yuzu bábovka
  • Mrkvový koláč se sušenými švestkami

Další podobné

  • Hrnečkový perník od našich babiček
  • Kynuté knedlíky s povidly a mákem

Nejvíce se líbí

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    5

  • Hrnečkový perník od našich babiček

    4

  • Ruský boršč

    4

  • Velikonoční mazanec jako od babičky

    3

  • Koláč z čerstvých fiků

    2

  • Aljašská treska s batáty a zeleninou

    2

Nejvícekrát v oblíbených

  • Avokádový dip

    1

  • Karbanátky z trouby

    1

  • Bramborové pirohy plněné uzeným masem

    1

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu