1 | Smícháme si těsto na korpus. Do misky si dáme hladkou mouku, cukr, vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo, kakao a vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto vlijeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový korpus vyndáme a necháme vychladnout. |
2 | Zatím si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem. Dále si omyjeme jahody, které překrájíme na menší kousky a zatím odložíme na bok. Korpus si rozřízneme na dva pláty. Na spodek dáme první plát, namažeme ho vyšlehanou šlehačkou, přiklopíme druhým plátem a postup opakujeme. Nyní si na horní povrch šlehačky naskládáme omyté a na kousky překrájené jahody. |
3 | Připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Želatinu nalijeme na jahody a hned dáme ztuhnout do lednice. Je dobré mít pod dortem třeba talíř nebo nějakou podložku – kvůli želatině, kdyby náhodou tekla dolů. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.