1 | Potřebujeme kynuté těsto. Kvásek si uděláme tak, že si dáme půl litru mléka, do kterého rozdrobíme droždí a čekáme, až tzv. vyplave na povrch. Je dobré dát ho na teplé místo, ale ne přímo ke zdroji. |
2 | Zatím si do misky dáme hrubou mouku, cukr, sůl, kypřící prášek, vejce, mléko, citrónovou kúru, rozpuštěné a vlažné máslo a nakonec vykynutý kvásek. Vše důkladně propracujeme a dáme kynout na teplé místo a přikryjeme útěrkou. Během kynutí občas propracujeme. |
3 | Z vykynutého těsta si vždy ukrojíme kousek a snažíme se ho dotvořit do tvaru kuličky a dáme do muffinovače. No, a už jen čekáme, až se upečou. Koblihy proto, že jsou podobné těm klasickým. Nakonec pocukrujeme. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.