1 | Mouku prosejeme do mísy a do středu uděláme důlek. Rozdrobíme do ní droždí a přidáme lžičku cukru. Zalijeme polovinou vlažného mléka a necháme na teplém místě vykynout kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, vejce, špetku soli a vše zpracujeme na tužší nelepivé těsto. Necháme na teplém místě nakynout. Povidlu smícháme s rumem a skořicí. |
2 | Těsto po nakynutí rozválíme na plát silný asi 1 cm a rozkrájíme na čtverce. Na každý dáme lžíci povidel a zabalíme do kulky. Necháme na teplém místě ještě asi 15 minut kynout. |
3 | Buchty vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a zůstaly kypré. Podáváme posypané mákem smíchaným s cukrem a polité máslem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
nace
9.1.2020 @ 15:25
Vynikající kombinace chuti. Rumové knedlíky jsem měl poprvé. 🙂