S touto vánočkou či bábovkou uděláte ” díru do světa”. Je rychle hotová a chutná jako od cukráře. Je možné polít čokoládou a je vynikající.
1 | Do mísy rozklepneme všechna vajíčka, přidáme cukr krystal , vanilkový cukr a prášek do pečiva a šleháme do pěny. Po té postupně střídavě přimícháváme mouku, mléko a olej. Když jsou tyto suroviny spojené v jedno lité těsto, ručním šlehačem mícháme ještě dvě minuty, než se vytvoří krásné hladké a nadýdané krémové těsto |
2 | Nyní všechny další složky ručně vmícháme do těsta a rychle přelijeme do vymazané a vysypané pečící formy. |
3 | Pak jej vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 160°C asi 45 minut.( toto platí pro formu na vánočku, Doba pečení se může v závislosti na použité nádobě měnit.) Troubu zbytečně neotevíráme,. Zda je upečeno, vyzkoušíme klasicky špejlí, jedříve však po 20 minutách pečení. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.