Tento recept se nám opravdu velice osvědčil. Budu ráda, když vyzkoušíte a zanecháte komentář nebo lépe, když Vaše výtvory vyfotíte a nahrajete zde k mému receptu, ať máme co porovnávat, komu se tedy povedl skutečně nejlépe 🙂
1 | Do mixéru vložíme máslové sušenky, rozpuštěné máslo a kakao. jakmile získáme konzistentní hmotu, přidáme hořkou čokoládu a opět začneme mixovat. |
2 | Do dortové formy vylijeme právě vytvořenou čoko-hmotu, uhladíme a vytvoříme tím korpus. Necháme uležet 30 minut v lednici. |
3 | Během této doby si připravíme krémovou náplň. Do hrnce dáme smetanu na šlehání, kterou zahřejeme. Následně přidáme hořkou čokoládu, kterou necháme roztát. Dávejte však pozor, tato směs nesmí vřít. Jakmile směs vychladne, tak promícháme a vyšleháme do tuhé hmoty. Následně nalijeme na vytvořený korpus. |
4 | Přes sítko můžeme ještě dozdobit kakaem (ale nemusí být) a třeba nějakým ovocem. Necháme celé v lednici 2 hodiny uležet. Poté můžeme podávat. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Elisse
(neregistrovaný uživatel)17.9.2018 @ 18:07
Bez mouky? Bez cukru? A z čeho jsou, prosím, ty sušenky?
Kamila Strážovská
14.3.2019 @ 19:32
Skvělý doporučuji
Berushka
(neregistrovaný uživatel)4.8.2019 @ 8:22
Elisse – to mne taky okamžitě napadlo 😀 😀 😀
Elizabeth
(neregistrovaný uživatel)25.1.2021 @ 15:23
Je to sice dobrej dortík ale určitě obsahuje cukr a mouku!!! A ještě kolik té čokolády na vaření mám dat do té smetany a kolik do toho korpusu ?