1 | Do hladké mouky přidáme cukr, mletou skořici, hřebíček, anýz, nastrouhanou citrónovou kůru, kypřící prášek, roztátý med, potřený brambor a vejce. |
2 | Těsto dobře spracujeme a necháme v chladu několik hodin. Potom ho rozdělíme na poloviny, tence rozválíme a přeneseme jeden díl na plech. |
3 | Potřeme povidlou, posypeme sekanými ořechy, pokud máme i sekanými sušenými švestkami a nakládanou pomerančovou kůrou. |
4 | Přikryjeme druhou polovinou rozváleného těsta, propícháme. Potřeme mlékem a pomalu pečeme. Upečený vyklopíme a zcela chladný, nejlépe druhý den. |
5 | Nařežeme na kousky. Chladný můžeme polít polevou kakaovou nebo bílkovou. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.