1 | Do misky dáme mouku, ½ balíčku kypřícího prášku, nastrouhanou citrónovou kůru a tlčené proseté hřebíčky smíchané se skořicí. |
2 | Do toho vlijeme horký med, dobře spolu promícháme nejprve vařečkou, pak rukou a necháme v chladu 1-2 hodiny. |
3 | Potom na dobře pomoučeném vále těsto rozválíme asi na 3 mm, vykrajujeme věnečky, které potřeme mlékem nebo jen vodou, přitlačíme potřenou stranou do krystalového cukru, poklademe na pomaštěný plech a upečeme do světlehnědá. |
4 | Po několika dnech změknou a jsou velmi chutné. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Eva Jakubcová
(neregistrovaný uživatel)1.12.2021 @ 22:21
Nedoporučuji zkoušet. Pravděpodobně chybí ještě mléko nebo něco za ingrediencí. 500 g mouky s 250g medu vytvoří sypkou “hmotu”, rozhodně nic, z čeho by šly dělat perníčky.