Rýžový puding vznikl původně v Asii. Postupně se však celosvětově rozšířil a stal se velice oblíbeným pokrmem i v Evropě a Americe. Milují jej zejména malé děti. Naštěstí je jeho příprava opravdu snadná a zvládne ji každý!
1 | Jako první propereme rýži pod tekoucí vodou a vložíme ji do hrnce. |
2 | Rýži zalejeme mlékem a necháme vařit. |
3 | Přidáme cukr a nakrájený vanilkový lusk a mícháme. |
4 | Vaříme, dokud nám rýže nezměkne. Pokud rýže není hotová, přidáme ještě požadované množství mléka. |
5 | Jakmile je rýže měkká, je hotovo. Rýži vložíme do vysokých sklenic a necháme vychladnout. |
6 | Studený puding servírujeme s čerstvými malinami a kakaem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.