1 | V nepřilnavém hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte rýži, promíchejte a snižte ohřev na nízkou až střední teplotu. Přikryjte a nechte vařit na mírném ohni zhruba dvacet minut. Až bude hotovo, odstavte hrnec a nechte rýži vychladnout. |
2 | Rozehřejte hlubší pánev, přidejte rostlinný olej, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pár minut smažte, dokud cibule nezměkne. Přidejte zázvor a občas promíchejte. Pokud chcete přidat hrášek, mrkev a kukuřici, přimíchejte je teď a nechte v pánvi prohřát. |
3 | Přimíchejte rýži a krevety a opékejte zhruba tři minuty. Nezapomeňte krevety průběžně otáčet. Doba vaření závisí na velikosti krevet, ale dávejte pozor, abyste je nepřipálili. |
4 | Přidejte jarní cibulku, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, sojovou omáčku a sezamový olej. Vařte další tři minuty, dokud se vejce neuvaří a chutě se nespojí. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.