1 | Dáme si na kamna vařit mléko a do něj hodíme kostku másla. Čekáme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Když je máslo rozpuštěné, vezmeme si hladkou mouku, kterou pozvolna vsypáváme a mícháme směs tak dlouho, dokud se nezačne těsto odlepovat od stěn. |
2 | Hotové si necháme vychladnout a pak do něj přimícháme vejce a trochu soli. Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a snažíme se stříkat na plech s pečícím papírem tvary větrníků, pokud možno docela vyšší, to aby se daly pak rozříznout. |
3 | Dáme péct do středně vyhřáté trouby zhruba na dvacet minut, záleží však, jak která peče. Hotové větrníky si zatím odložíme a umícháme si krém. Na ten si musíme uvařit klasický vanilkový pudink, avšak místo normálního cukru použijeme vanilkový. Jakmile začne pudink bublat, tak přimícháme žloutky a ještě necháme provařit. |
4 | Hotový krém si dáme vychladnout a pak dáme sáčku s ozdobnou trubičkou. Větrníky si podélně rozřízneme na poloviny a na jednu nastříkáme sáčkem krém a na ni přitiskneme druhou. Můžeme posypat ještě cukrem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.