1 | Lívanečky jsou klasikou v české kuchyni už mnoho let. Tyto se budou lišit, i když jen nepatrně, a to díky zdobení. Vezmeme si misku, do které si smícháme hladkou mouku, cukr, mléko, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Důkladně rozmícháme. |
2 | Rozpálíme si na pánvi trochu oleje a naběračkou děláme střední lívanečky. Smažíme dozlatova po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a necháme okapat přebytečný tuk. Nyní bude zdobit. |
3 | Vezmeme jeden lívaneček, pocukrujeme cukrem moučkou, na něj dáme další a zase další a takto tvoříme malou pyramidu. Na nejvrchnější lívaneček dáme ještě maliny a zelenou bylinku. Každý si může utvořit pyramidu, z kolika lívanečků chce, ale hlavně pozor na příliš vysokou, aby to nespadlo. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.