1 | Obě mouky se solí promícháme v míse. V hrnku si rozdrobíme droždí do vlažného mléka s medem a necháme asi 10 minut vzejít kvásek. |
2 | Po 10 minutách nalijeme mléko s droždím do mísy s ostatními suroviny. Přidáme máslo, vejce a začneme zpracovávat. Nejdříve vařečkou v míse, poté můžeme vyklopit na vál a pořádně vypracovat hladké těsto. Těsto se dobře zpracovává, když si pomastíte ruce trochou másla. |
3 | Když je těsto hladké, necháme na teplém místě kynout cca hodinu. Po hodině těsto vyklopíme, rozdělíme na dvě poloviny a z nich vytvarujeme kuličky. |
4 | Pro správný tvar chleba je třeba každou kuličku vyválet do oválu dlouhého jako vaše forma na chleba, smotat ji a položit do formy natěsno vedle sebe. Takto necháme pod potravinovou fólií kynout opět na teplém místě cca hodinu. |
5 | Po hodině, kdy by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem dáme péct do vyhřáté trouby na 190°C na cca 45 – 50 minut. |
6 | Upečený chléb ještě horký vyklopíme a před rozkrojením necháme úplně vychladnout. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.