Dort ocení především ti, kteří si rádi pochutnají, ale zakládají si na omezování cukru ve stravě. Tady vás ovšem musím upozornit na fakt, že ,,krém” není až tak sladký. Zatímco když připravíte stejný dortík, ale s banánovým krémem, bude chutnat i nefitness nadšencům, protože je banán sladký. Pokud tedy budete dezert připravovat pro ostatní osoby, zvažte, zda nepřidáte také nějaké sladidlo.
1 | Kešu, mandle i datle namočíme alespoň na 2-3 hodiny, ideálně přes noc. Tento krok můžeme přeskočit, s namočenými surovinami se ale lépe pracuje. |
2 | Kešu, mandle i datle rozmixujeme v mixéru, aby vznikla hladká lepivá hmota. |
3 | Vzniklou hmotu položíme v tenké vrstvě na dno menší dortové formy, bude tvořit korpus. |
4 | Jeden hrnek kokosu důkladně promícháme s cca polovinou připraveného mléka. Každé mléko může jinak ovlivnit konzistenci výsledné hmoty, proto doporučuji do kokosu mléko postupně přidávat dle potřeby. Měla by vzniknout hmota ,,krémové” konzistence. Klidně můžete rozmixovat v mixéru. |
5 | Vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na korpus. |
6 | Totéž uděláme i s druhou polovinou kokosu a mléka, jen s tím rozdílem, že přidáme lžičku kakaových bobů. Po rozmixování dají krému hnědou barvu. |
7 | Vzniklou hmotu opět rovnoměrně rozprostřeme na předchozí vrstvu dortu. |
8 | Ve vodní lázni rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a celý dort vzniklou polevou potřeme. |
9 | Dáme do ledničky chladit alespoň 2-3 hodiny, ideálně přes noc, aby dort pěkně ztuhl. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.