1 | Na rozehřátou pánev si nasypeme cukr. Pokapeme trochou vody a za stálého míchání ohříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí a začne postupně hnědnout. |
2 | Do cukrového roztoku přilijeme 750 ml vody a postupně opět cukr rozvaříme. Přidáme hřebíček, med, vodku a povaříme ještě 2 minutky. |
3 | Teplou tekutinu přelijeme přes sítko do připravených nahřátých sklenic. Hotový grog ozdobíme citronem a karamelem na špejli. |
4 | Jak udělat karamel na špejli: Na suché pánvi si zahřejeme cukr a stále mícháme. Přilijeme kapku vody. Na alobal dáme špejle a přes ně nalijeme lžičku karamelu a horký karamel necháme na špejli tuhnout. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.