Suroviny jsou samy o sobě dost sladké, proto není nezbytně nutné použít žádné sladidlo navíc. Pokud přeci jen budete chtít, doporučuji zvolit med, stévii, agáve sirup apod.
1 | Datle, mandle a kešu namočíme na několik hodin (ideálně přes noc) do vody. Poté rozmixujeme v mixéru, vznikne nám tuhá lepivá hmota. |
2 | Z hmoty vytvoříme korpus – klademe jej na dno dortové formy menšího průměru tak, abychom vytvořily rovnoměrný povrch. |
3 | Připravíme si krém – banány, kešu a kokos mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Tu rovnoměrně naneseme na korpus. Celé posypeme strouhaným kokosem a dáme do ledničky ztuhnout (alespoň na tři hodiny, ideálně přes noc). |
4 | Před podáváním dozdobíme kouskem vysokoprocentní čokolády. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
skolka
1.12.2017 @ 10:10
Kokosové zákusky miluju. A tento je navíc zdravý. Díky za tip!
Caterine
(autor receptu)1.12.2017 @ 19:16
Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že se recept líbí, také jsem spokojená, když se mi povede vytvořit zdravá a chutná varianta klasického jídla:)
Janka10
2.12.2017 @ 8:26
Ráda se nechávám inspirovat RAW recepty.
Caterine, budete přidávat i více podobných RAW receptů? 🙂
Caterine
(autor receptu)2.12.2017 @ 14:25
Já také, a vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce a brzy je začnu připravovat v RAW stylu, můžete se těšit na další!
kubavejvoda
15.12.2017 @ 13:37
Paráda, kokos nikdy nezklame
Gril-master
21.2.2023 @ 13:14
Je výborný. A ten kokos se k zákusku perfektně hodí.