Košíčky se skvěle hodí jako zdravější alternativa k vánočnímu cukroví. Uvedený počet porcí je orientační, záleží, jak velké budete košíčky dělat. Pokud vám cokoli zbyde, nic se neděje. Ze zbylého základu vytvořte kuličky, ze zbylého krému vytvořte něco jako klasické pusinky, které chvíli tepelně upravujte na pánvi pod pokličkou, a hned máte další dva druhy cukroví navíc 🙂
1 | Datle, švestky a kešu dáme do vody a necháme alespoň 2-3 hodiny, klidně přes noc. Není to nutné, ale bude se nám pak se surovinami lépe pracovat. |
2 | Datle a sušené švestky nakrájíme na menší kousky a mixujeme v mixéru tak dlouho, dokud nám nevznikne lepivá hmota. Pokud nemáte mixér, můžete i nakrájet nožem na co nejmenší kousky a spojit dohromady pomocí rukou, dá se to, jen je to větší práce. |
3 | V mixéru rozmixujeme také banány, kešu a pár malin. Mixujeme dohladka, dokud nám nevznikne jemný krém. |
4 | Vezmeme papírové košíčky a naplníme je zhruba do polovinou hmotou z datlí a švestek. |
5 | Přidáme krém, dozdobíme malinou a můžeme podávat. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.