Při slově ,,burgr” si často představíme obrovský kus masa v ložený do housky, a symbolizuje nám to fast food či nezdravou stravu. Na samotném mase ovšem nic špatného není. Nebojte se tedy housku vyměnit za kousek ovoce, dodat spoustu zeleniny a vytvořit tak skvěle vypadající, zdravý, jednoduchý a chutný pokrm.
1 | Z hovězího masa vytvoříme placky připomínající burgr, z obou stran osolíme a opepříme, a na troše olivového oleje začneme tepelně upravovat. |
2 | Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka a na další pánvi ji opečeme dozlatova. |
3 | Připravíme dvě volská oka. Zatímco se dělají, nakrájíme na úzká kolečka rajčata a další zelenu, kterou jsme zvolili pro servírování |
4 | Přejdeme k přípravě majonézy. Do klasického hrnku dáme vejce a olivový olej. Vezmeme tyčový mixér, přidržíme ho u samého dna hrnku a spustíme. V této pozici setrváme zhruba 60s, pak mixér za stálé provozu vytahujeme pomalu směrem nahoru, a mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne pevnější hmota. Přidáme sůl, pepř a promícháme. |
5 | Stačí už jen naservírovat. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.