1 | Nejprve připravíme směs na přílohu. Uvaříme oloupané batáty, poté rozmixujeme společně s hrstí mandlí a jedním vejcem. Mandle můžete použít loupané i neloupané, v případě, že vám nevadí slupka, ale ve výsledku není skoro cítit. Dle chuti osolíme a opepříme, vzniklé těsto dáme do ledničky vychladit (nemusí být, ale pak se s ním pracuje lépe. |
2 | Z těsta vytvoříme koule, které lehce opečeme na pánvi na olivovém oleji ze všech stran (cca 2 minuty každá strana). K tomu začneme připravovat na pánvi lososa, dokud nebude povrch dozlatova. |
3 | Majonézovou omáčku připravíme tak, že do čajového hrnku dáme vejce a olivový olej, vezmeme tyčový mixer, přimáčkneme ho na dno nádoby a spustíme zhruba na minutu. Po minutě nevypínáme, ale začneme ho pomaličku vytahovat směrem nahoru. Hmota začne houstnout, pokračujeme v míchání do té doby, dokud nebude mít požadovanou konzistenci. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Adriana
4.12.2017 @ 15:19
Zajisté vyzkouším – vypadá to lákavě a jednoduše – diky za nápad 🙂
Caterine
(autor receptu)4.12.2017 @ 22:36
Já děkuji za komentář, po absolvování paleo programu Whole 30 jsem se naučila, že často ty nejjednodušší kombinace základních surovin dají nejlépe vyniknout jejich chuti, a proto je mám tak ráda 🙂
tomasvejvoda
15.12.2017 @ 13:28
Lososa miluju, ale zvolil bych trochu jinou oblohu 🙂
Caterine
(autor receptu)15.12.2017 @ 14:20
Já za normálních okolností určitě také, ale jak jsem již výše zmiňovala, v té době jsem chtěla něco trošku jiného skrz program Whole30. Vedle byl ještě talíř zeleniny a kousek ovoce, aby to splňovalo potřebná pravidla. K lososovi nejvíce miluji grilovanou zeleninu nebo špenát 🙂