1 | Droždí a slad rozmícháme ve vodě. Necháme deset minut odstát, poté přidáme hrnek mouky a sůl. |
2 | Zpracujeme těsto, které bude zpočátku lepkavé a ne moc poddajné. Zpracováváme ho 10 minut, než přestane tolik lepit a bude hezky pružné. Takto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout na cca 1 hodinu. |
3 | Po hodině těsto propracujeme a postupně přidáváme zbylou mouku. Poté vyklopíme na pomoučený vál a vypracujeme bagetky. Bagetky oložíme na plech na pečící papír, přykryjeme a necháme ještě asi půl hodiny kynout. |
4 | Po vykynutí pečeme 20-30 minut na 200°C, než bagetky zezlátnou a budou mít tvrdé křupavé okraje. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.