1 | Prvně si uděláme marinádu – v misce smícháme řecký jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, sůl a prolisovaný česnek. Okořeníme koriandrem, mletou paprikou, kmínem, kajenským pepřem, skořicí a pepřem. Osolíme. Vše důkladně promícháme. |
2 | Kuřecí stehna bez kosti naklepeme do tvaru řízků. Poté v misce zalijeme připravenou marinádou a promícháme. Přikryjeme a vložíme do ledničky na 1 hodinu. |
3 | Mezitím si připravíme omáčku. Okurek nastrouháme na jemno a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Přidáme jej do misky s řeckým jogurtem, který následně ještě dochutíme česnekem, koprem, petrželkou, solí a pepřem. Zakryjeme a necháme v ledničce 30 minut. |
4 | Připravíme si pekáč do trouby, který vyložíme pečícím papírem. Z cibule vykrojíme podstavec (podívejte na přesný postup ve videu nebo v galerii nahoře), kerý napíchneme na tlustší špejli. Na špejli následně napichujeme plátky masa dokola tím stylem, abychom docílili vzhledu klasického kebabu. Necháme péct při 200 stupních 90-120 minut. |
5 | Kebab následně klasicky okrajujeme svisle dolů na úzké kousky. Kousky masa můžeme poté vložit do tortilly, pity nebo jíst s rýži. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.