Tip: Pokud chcete připravit vegetariánskou variantu kuliček, použijte místo masa 100 g sójového granulátu. Uvařte ho podle návodu a dál s ním pracujte jako s mletým masem.
1 | Nejdříve připravte kuličky. Do mísy dejte maso, vejce a vločky. Přidejte petrželku, najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Směs nechte chvilku odpočinout a poté z ní vytvarujte menší kuličky. |
2 | Cibuli na omáčku nakrájejte najemno. V hlubší pánvi rozehřejte trochu oleje. Krátce na něm opečte cibuli a přidejte masové kuličky. Opečte je ze všech stran a poté přidejte protlak, prolisovaný stroužek česneku a římský kmín. Promíchejte a nechte rozvonět. Přidejte loupaná rajčata, vývar, tymián a vše promíchejte. Omáčku trochu osolte, opepřete a nechte ji asi 15 minut pod pokličkou probublávat. |
3 | Mezitím uvařte špagety. Omáčku s kuličkami podávejte se špagetami a na talíři je posypte parmazánem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.