1 | Maso nakrájíme na kousky a posolíme. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a maso na ní nejdřív zprudka opečeme. Hlívu nakrájíme na kousky a přimícháme k masu. Podlijeme trochou vody a spolu necháme dusit na mírném ohni. |
2 | V misce smícháme smetanu do polévky s červenou paprikou. Až maso změkne, přiljeme smetanou do hrnce a už nenecháváme projít varem, aby se smetana nezdrcla. |
3 | Hotové halušky (prodává například Košík chlazené nebo Kaufland mražené), připravíme dle návodu. Halušky jsou výbornou alternativou k pořád dokola se opakujícím přílohám jako je rýže, těstoviny či brambory a s omáčkou, které se na Slovensku říká “perkelt” chutnají výborně. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.