Online Recepty

Registrovat Přihlásit se Přidat recept

  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
  • Recepty
  • Nejlepší recepty
  • Články
  • Vložit recept
  • Komentáře
  • Diskuze
  • Nejlepší kuchaři a kuchařky
  • Přihlášení / Registrace
  • Můj profil
Máte lepší recept?

Recept - Domácí Maďarský guláš

Domácí Maďarský guláš
  • HLAVNÍ
  • GALERIE
  • author Tvůj kuchař: Rene
  • Čas přípravy: 45min
  • Doba vaření: 1h 15min
  • Kuchyně: Maďarská
  • Kategorie: Hovězí
  • Stupeň obtížnosti:
  • Vloženo: 24.11.2017
  • Hodnocení:
hodnotit recept

Recept na domáci Maďarský guláš. Pravý domácí Maďarský guláš je recept, který si hned zamilujete. Uvařte si ho podle našeho receptu a přesvědčte se na vlastním jazyku.

Suroviny

  • 1,3 kg zadního hovězího
  • 1 kg cibule
  • 4-5 ks kvalitních rajčat
  • 3 ks papriky
  • 4 ČL paprika sladká mletá
  • 3 - 4 PL vepřového sádla
  • podle chuti sůl
  • oregáno čerstvé
  • tymián čerstvý
  • podle chuti pepř
  • Poznámka autora

    Příprava je 90% úspěchu, vždy to bylo a bude. Jednou jsem to podcenil a nebylo to ono. Proto už nikdy nepodcením přípravu základů.

     

    Jak se Vám tento recept povedl? Pochlubte se!
    Vložit vlastní fotografii

    Chcete-li vložit vlastní fotku k receptu, musíte se přihlásit

Postup přípravy receptu

1

Cibuli dávám zhruba stejně objemu jako je masa – ne ve stejné hmotnosti. Cibuli nakrájíme na kostičky a začneme ji na sádle restovat. Restujeme pomale a dlouho, abychom chytili správnou barvu a chuť. Záleží na množství, ale takových 10 min. je jistých. Nejčastější chyba je, že se jen rychle opeče a jde se dále.

2

Teď bude třeba dbát na to, že je třeba přidat červenou papriku. Hrnec dáme dolů z plotny, přidáme papriku a smícháme. Vrátíme zpět na sporák, ale jen na mírný oheň, aby se paprika nespálila a nezhořkla. Stále mícháme, aby se krásně spojila paprika s tukem a cibulkou.

3

Když se nám vše krásně spojilo, podlijeme to trochou vody. Ne moc, jen aby se z toho spravila taková řidší kaše. Mícháme a čekáme než se vysmaží tuk a pak to zopakujeme ještě jednou. Při přípravě základu nikdy neodcházejte, musí se stále míchat. Tyto první 3 body v receptě jsou podle mého 90% úspěchu.

4

Jakmile máme z cibulového základu opět vysmažený tuk, pridáme na větši kostky pokrájené maso. Ale je důležité, aby tam nebyla žádná šťáva, protože chceme maso opékat, ne dusit. Opekáme a mícháme cca 9 minut. Zase je důležité, aby se nic nepřipálilo.

5

Pokud je maso již správně opečené, podlejte jej ještě vodou (vždy jen teplou, abychom nezastavili proces ochucení), ale vždy jen tak, aby se dusilo ve vlastním šťávě a ne ve vodě. Dusit se bude dlouho, proto je třeba sledovat, kolik je tam vody a sem tam to i promíchat Teď můžete klidně přidat i sůl a čerstvě mletý pepř.

6

Připravíme si rajčata, ale musí to být skutečná rajčata i s chutí, ne jenom klasická červená hmota ze supermarketu bez vůně a chuti. Zbavíme je šlupky, nakrájíme na kousky a hodíme k masu. Dejte je asi 30 minut dusit. Je jasné, že se rozvaří, ale o to přesně jde, aby maso dostalo jejich chuť.

7

Když už je maso skoro hotové, přidejte na plátky nakrájenou papriku. Jakmile se uvaří, tak všechno finálně dochutíme. Přidejte pár lístků oregána a tymiánu, pokud chcete využít bylinné zahrádky. Ale fakt jen trochu na ochucení a provonění.

8

Mám rád, když se maso úplně samo rozpadá na talíři. Já ho podávam s vlastním houskovým knedlíkem, protože kombinace této úžasné knedle a tohoto masa je prostě úplná špička 😛


  • Recept se mi líbí
  • Počet zobrazení
  • Do oblíbených
  • Vytisknout
Znáte lepší recept? Přidejte jej to kuchařky zde.
Recept obsahuje: guláš, luxusní, TOP
Zachutnalo Vám? Sdílejte recept s přáteli!
Sdílet na Facebooku

Další recepty

1 komentář

Janka10

20.12.2017 @ 22:09

Tedy… rozsáhlejší recept jsem zde neviděla 🙂 Škoda, že guláše nevařím.

Přidat komentář

K receptu: Domácí Maďarský guláš

Přihlásit přes Facebook
nebo
nebo
Přihlásit přes FacebookFacebook

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů (z důvodu zabránění spamu).

Sledujte náš Instagram

[instagram-feed followtext="Sledovat na Instagramu" buttontext="Další fotky jídel"]

Sledujte náš Instagram

Pochlubte se vlastním receptem


Přidat oblíbený recept

Podobné recepty

  • Plněné lilky a cukety
  • Hovězí Wellington
  • Fantastické smažené karbanátky s americkými bramborami a koprovou omáčkou
  • Vařené hovězí s omáčkou
  • Hovězí na houbách alá Vaněk
  • Vařené hovězí žebro

Další podobné

  • Nakládaný hovězí jazyk
  • Pikantní hovězí maso
  • Naložené hovězí plátky se zeleninou

Nejvíce se líbí

  • Jánošíkovy placky

    3

  • Masové kuličky v rajčatové omáčce

    2

Nejvícekrát v oblíbených

Sledujte náš Facebook

TvojeKucharka

Copyright © TvojeKucharka.cz   2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.

Web využívá obrázky zdarma z Pixabay.com.

Všeobecné podmínky   -   Kontakt

Zavřít reklamu