1 | Hovězí maso omyjeme. Prorostlý špek nakrájíme na kolíky a maso prošpikujeme. Pak ho převážeme provázkem, osolíme a opepříme. Zprudka ho opečeme na rozpáleném sádle, vyjmeme a uchováme na teple. |
2 | Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a vše lehce osmahneme. Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet, přidáme protlak, povidlu, brusinky, orestujeme a zalijeme vývarem. Do základu vložíme opečené maso, přidáme všechno koření a osolíme. |
3 | Přilijeme vývar, přiklopíme, vložíme do trouby a zvolna pečeme. Během pečení maso podle potřeby podléváme a obracíme. Ke konci pečení maso odklopíme a dopečeme dozlatova. |
4 | Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme moukou a strouhaným perníkem a provaříme. Pak omáčku přecedíme, ochutíme solí, cukrem a pepřem. Nakonec zjemníme máslem. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2021
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.