1 | Maso nakrájeme na plátky a naklepeme, osolíme, opepříme, prošpikujeme špekem. V kastrolku na másle opečeme cibulku a zbytek slaniny dozlatova a podlejeme vínem. Když je směs ve varu, přidáme vývar, tymián, bobkový list, nové koření a pepř a znovu vaříme. |
2 | Přidáme maso a na mírněm ohni hodinku dusíme, obracíme a přeléváme šťávou či vývarem. Až je maso měkké, vyjmeme ho a přidáme mouku, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě. Pak vaříme dalíšh 10 minut. Až zhoustne, prolisejeme omáčku přes sítko do rendlíku. Přidáme okurek, kmín, citron a maso nakrájíme na plátky a podáváme s rýží. |
3 | Rýži klasicky podlejem dvojnásobným množstvím vody, přidáme bobkový list a sůl a vaříme do změknutí. Můžeme přidat tymián na ozdobu. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.