Na výběr masa si dejte velký pozor. Kupovat maso v běžném supermarketu rozhodně nedoporučuji. Je důležité na mase nešetřit a zajít k dobrému řezníkovi, u kterého seženete kvalitní vyzrálé steakové maso, a který vám s výběrem jistě poradí.
1 | Troubu rozehřejeme na 170°C. Připravíme vinnou redukci tak, že nalijeme víno do kastrolku, přivedeme k varu, přidáme lžící medu a vaříme než bude omáčka mírně hustá a asi 3/4 vína odpařená. |
2 | Maso před přípravou vytáhneme tak na hodinu ven. Těsně před opékáním mírně potřeme olivovým olejem a popeříme. Suchou pánev pořádně rozpálíme na střední stupeň a steak na ní opékáme z káždé strany 2 minuty. |
3 | Sundáme z pánve, dáme přímo na pekáč a vložíme do trouby. Takto je maso propečené na stupeň rare. Pokud chceme maso propečené na medium, necháme v troubě cca 4-8 minut, pokud chceme maso úplně propéct tak 9-13 minut. |
4 | Hotové maso posolíme, přikryjeme alobalem a necháme ještě asi 5 minut dojít. Brambory nakrájíme, okořeníme, případně přidáme nějaké bylinky a opečeme v troubě. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
Daska
(neregistrovaný uživatel)10.12.2017 @ 19:47
Vypada to moc dobre
kubavejvoda
15.12.2017 @ 13:35
Tak tohle bylo boží, pro každého chlapa povinnost ochutnat 🙂
Janka10
19.2.2018 @ 0:25
Tak takové steaky já můžu 🙂
Gril-master
21.2.2023 @ 13:18
To vypadá výborně.