Uvařené maso lze použít i do jiných jídel – například do šunkafleků, nebo do kuskusu, či zapéct se zeleninou a podobně. Vodu po zředění můžeme použít jako základ pro uzenou polévku.
1 | Uzená žebírka opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce a dáme vařit. Oloupeme cibuli a celou přidáme k masu. Dále očistíme a rozkrojíme mrkev a petržel a rovněž přidáme k masu. |
2 | Vložíme bobkový list (aspoň dva listy), celý pepř a nové koření. Vše necháme vařit pod pokličkou cca 40 minut. |
3 | Po uvaření vyjmeme a vykostíme, okrájíme a dáme na talíř. Přidáme přílohu, hořčici a křen. |
4 | Brambory jako přílohu – oloupeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme kmín a sůl a dáme vařit. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev – příloha bude mít lahodnější chuť. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.