Tento pokrm silně připomíná klasické sushi. Připravuje se však úplně jinak. Toto jídlo si oblíbili nejen Asiaté, ale i celý zbytek světa. Navíc vám jeho příprava zabere asi 40 minut.
1 | Nakrájíme si okurku a mrkev na jemné dlouhé nudličky. Posolíme, opepříme a necháme vypotit. |
2 | Nadrtíme wakame řasu na co nejjemnější části. |
3 | Do malého hrnce vytvoříme směs na sushi. Vezmeme 2 polévkové lžíce rýžového octa, 1 malou lžíci cukru a ½ lžičky soli. Necháme povařit, dokud se nám cukr a sůl nerozpustí. |
4 | Do uvařené rýže přidáme směs cukru, octa a soli a řádně promícháme. |
5 | Do ochucené rýže přidáme světlá/tmavá sezamová semínka a opět promícháme. |
6 | Teď už je vše připraveno. Vezmeme si malou část rýže a vytvarujeme ji do placky o průměru 5 cm. |
7 | Dovnitř vložíme čerstvý špenát, mrkev nebo okurku a začneme tvarovat do kuliček. |
8 | Hotové kuličky obalíme v nadrcené wakame řase a podáváme se sójovou omáčkou. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.