Lilek plněný rýží je velice oblíbeným a netypickým způsobem zpracování rýže. Celý recept vám zabere asi 45 minut a bude chutnat celé vaší rodině.
| 1 | Lilek rozpůlíme a vydlabeme vnitřek. |
| 2 | Vložíme jej do předehřáté trouby na 140 °C na 30 minut. |
| 3 | Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme rajčatové pyré a najemno nakrájenou červenou papriku. Mícháme. |
| 4 | Po 5 minutách míchání přidáme rýži a mícháme, dokud se nám směs nespojí. V případě potřeby přilijeme malé množství vody. |
| 5 | Přidáme koření, sůl a pepř. |
| 6 | Do jamky upečeného lilku vložíme rýžovou směs. |
| 7 | Podáváme s bylinkami nebo čerstvou paprikou. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.