Mango sticky rice je tradiční thajský dezert, který si postupně oblíbil celý svět. Skládá se pouze z pár ingrediencí a díky své lepivé struktuře je velice neobvyklý.
1 | Rýži si namočíme přes noc ve studené vodě. Před vařením ji pořádně propláchneme ve vlažné vodě. |
2 | V hrnci uvaříme vodu a vložíme do něj cedník s rýží tak, aby se voda rýže vůbec nedotýkala. |
3 | Následně ji necháme asi ½ hodiny vařit na páře. |
4 | Připravíme si kokosovou omáčku. Ohřejeme kokosové mléko a přidáme do něj cukr a špetku soli. Mícháme, dokud se vše nerozpustí. |
5 | Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní asi ½ hotové kokosové omáčky. Pokud bude potřeba, ještě dolejeme. Trochu omáčky necháme na následné polití talíře. |
6 | Nakrájíme mango na jemné plátky a servírujeme s hotovou rýží posypanou praženými sezamovými semínky. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.