Tykev muškátová je skvělá v kombinaci se smetanovou rýží. Díky své nasládlé chuti slané náplni poskytuje skvělý kontrast. Jedná se o velice rychlý a jednoduchý recept, který zvládne každý.
1 | Nejprve přepůlíme tykev na 2 části. Každou část nařežeme z vnitřní části na malé čtverečky. |
2 | Tykev potřeme trochou oleje a necháme péct 30 minut na 140 °C |
3 | Na oleji osmahneme dozlatova 1 nakrájenou cibuli. |
4 | Jakmile bude cibule hotová, přidáme čerstvé houby nebo předem namočené sójové kostky. |
5 | Po 3 minutách přidáme uvařenou rýži a osmahneme ji. |
6 | Poté přidáme 100 ml smetany, do které přidáme kari koření nebo koření dle chuti. Mícháme. |
7 | Jakmile se smetana vypaří, je rýžová směs hotová. |
8 | Do lilku vydlabeme lžící menší jamku, do které rýžovou směs vložíme. Poté už jen nazdobíme a je hotovo. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.