1 | Najemno nasekanou cibuli vhodíme do hrnce s rozpáleným olivovým olejem/máslem, necháme minutku smažit, pak přidáme opláchnutou rýži a chvíli to celé smažíme. Přilijeme asi 1-2 dcl suchého bílého vína a necháme alespoň 3 minutky, aby se vypařil alkohol. |
2 | Postupně přiléváme střídavě vývar a rajčatvé pyré, nad ryží by mělo být vždy cca 1 cm tekutiny. Vaříme asi 15-20 minut za častého míchání, dokud není rýže měkká. Přidáme prolisovaný česnek |
3 | Odstavíme z plotny. Na závěr přisypeme nastrouhaný parmazán a zamícháme, podle chuti dosolíme, přidáme pepř a čerstvou bazalku. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.