1 | Brambory, mrkev, celer očistíme a nařežeme na kostičky. Pórek zbavíme listů, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nařežeme nadrobno. Špek si také nařežeme na malé kousky a osmahneme v hrnci. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a za stálého míchání opékáme 3 minuty. |
2 | K zelenině a bramborám si přilijeme hovězí vývar. Dochutíme pepřem, solí a majoránkou. Přikryté vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Zatím si nadrobno nasekáme petrželku. Když je zelenina měkká polévku vypneme. Zeleninu v polévce rozmixujeme a dáme do polévkové mísy. |
3 | Podle chuti přidáme uvařené párky, které jsme si nadrobno nařezali. Přilijeme smetanu a posypeme petrželkou. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozpustíme máslo a chléb dozlatova opečme. Podáváme k polévce. Dobrou chuť. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.