1 | Večer před vařením namočíme fazole do vody. V den vaření vodu slijeme, pokrájíme cibuli a na oleji v hrnci ji osmahneme. Přidáme nakrájenou slaninu nebo klobásu, klidně obojí. Čím více slaniny, tím méně oleje. Promícháme, necháme pár minut, aby se vše hezky propojilo. |
2 | Přisypeme fazole, zalejeme vroucí vodou. Přídáme bobkový list a bylinky dle chuti, například tymián, saturejku nebo majoránku a necháme vařit. Než fazole úplně změknou přidáme nakrájené brambory a sůl. |
3 | Asi pět minut před dovařením brambor přidáme i skleničku leča a rajčatový protlak a necháme spolu provařit. Podáváme s chlebem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.