1 | Polévka z dýně je obvykle hutná a silná, ale v tomhle případě bude dietní hlavně z důvodu, že nebude moc extra kořeněná. Dýni si oloupeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. |
2 | Dáme je do hrnce, ve kterém si rozpálíme trochu oleje, krátce osmahneme, zalijeme vodou a necháme dusit doměkka. Podušenou dýni rozmixujeme a následně osolíme, přidáme trochu zázvoru a špetku muškátového květu. |
3 | Necháme ještě chvíli povařit a na závěr přilijeme smetanu ke šlehání, promícháme a hned sundáme z ohně. Smetana sice moc dietní není, ale v tomto případě to zase až tak nevadí. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.
inkamoravova
15.12.2017 @ 13:49
Na dietku ideální, po tomto se opravdu nepřibere ani gram 🙂