1 | Očištěného celého kapra si osolíme. Břišní dutinu asi na dvou místech roztáhneme a vložíme do ní přiměřeně dlouhý kus dřívka, aby ryba dobře ležela na pekáči nahoře zády. Přidáme máslo, 2 lžíce vody a pečeme asi 20-30 minut. |
2 | Během pečení poléváme vlastní šťávou a aby se máslo nevypálilo podle potřeby přiléváme po malých dávkách vodu. Hotovou rybu pozorně vybereme lopatkou na teplou mísu tak, jak byla na pekáči, t. j. zády nahoru. |
3 | Do šťávy přidáme nadrobno posekanou zelenou petrželku, citrónovou šťávu a polijeme kapra. Podáváme s bramborami s máslem a se zeleninovým salátem. |
Copyright © TvojeKucharka.cz 2017 - 2024
Publikování nebo další šíření obsahu tohoto serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.